Bewustwording

Wij mensen in deze maatschappij blijven maar door rennen. "Stilstand is achteruitgang" en "Doe maar normaal dan doe je gek genoeg" en zo zijn er meer.

Om te beginnen wat deze reis mij heeft gebracht is bewustwording. Mensen reageren uit flight, fight and freeze. Oftewel vluchten, vechten of bevriezen. Ik reageerde altijd vanuit de vecht (fight ) positie. Wat houdt dit in?

In de oertijd als de sabeltand tijger voor je stond vluchtte je weg, stond je klaar voor het gevecht of bevroor je en kwam er geen beweging meer. Mijn lichaam en geest stonden altijd klaar om het gevecht aan te gaan. Deze overlevingsstrategie heeft mij jaren en jarenlang gediend. Waar ik dankbaar voor ben geweest om hiervan gebruik te maken. Keerpunt van deze strategie is dat je de signalen ( vaak ) niet meer voelt of herkent.

Hoe ben ik gaan leren om de signalen in mijn lichaam weer te voelen? Meditatie, herkennen en erkennen, expressie geven aan en loslaten. Wat best een uitdaging is als je 24/7 pijn hebt. Door iets nieuws te leren kun je het oudere loslaten. En door het oude los te laten sta je open om iets nieuws te leren. Indien dit een wens is uiteraard.

Dit betreft oefenen en oefenen. Ik gaf bij mijn trainer aan, Toon ik voel heel veel alleen is de ondertiteling niet mee gegeven. Wat zegt het nou? Waarom begrijp ik het gevoel niet? Is gevoel te begrijpen? Een zeer uitdagend proces. Totdat er een moment kwam waarin mijn gevoel in mijn buik zo’n duidelijk signaal gaf dat ik het niet anders dan kon begrijpen. Hoe dubbel klinkt dit.

Mijn gevoel wil en wilde erkenning en hiervoor had ik herkenning nodig. Nu vielen er puzzelstukjes op de juiste plek. Ik voel me dankbaar en verdrietig tegelijk. Waarom? Omdat dit er altijd al is geweest en ik het niet herkende.

 

 


2018 © Copyright Arlette Fokker
Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl