Wie is Arlette

Mijn naam is Arlette Fokker, in 2011 heb ik een frozen shoulder gekregen. Vele vormen van behandelingen en een operatie voor mijn schouder hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik tot mijn spijt in 2014 80/100% arbeidsongeschikt ben geraakt. In 2015 ben ik uitbehandeld verklaard en moest ik leren leven met chronische pijn.

In 2018 is er spondylose gediagnosticeerd in mijn 3e, 4e en 5e rugwervel wat een zenuwuitstraling in mijn rechterbeen veroorzaakt en in 2019 kwam er een auto immuunziekte bij. 

Door bovengenoemde begon mijn innerlijke reis. Als start om de pijn en mijn lichaam te begrijpen ben ik mezelf gaan ontwikkelen dmv opleidingen in Coaching, NLP Practitioner/Master, EFT en familieopstellingen en hunaleer en ben ik mezelf gaan richten op zelfheling naast alle medische trajecten.

Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met de methodiek van Dr Joe Dispenza.

 

Wat heb ik geleerd?

Waar ik me bewust van werd is dat ik grenzen over ging. Deze grenzen voelde ik niet met als resultaat dat hoofd en lichaam niet in verbinding waren. Wat ik van Dr Joe Dispenza hebt geleerd is dat het lichaam een programma heeft wat in een stand van overleven staat. Wil ik dit veranderen zal ik mijn brein moeten herprogrammeren. 

Het boek doorbreek de gewoonte jezelf te zijn heb ik 5 maal gelezen en ik heb vanaf hoofdstuk 9 alle schrijfopdrachten en meditaties gedaan. Zo ook heb ik het boek jij bent de placebo met meditaties gedaan om erna de verdieping in te gaan met het boek Becoming Supernaturel met alle meditaties.

Om echt te begrijpen wat je doet en waarom je doet zoals je doet ben ik de online cursus The Formula en Intensive/progressive en Making your brain matter gaan volgen en alle audio lectures gaan beluisteren en bestuderen. Wat een innerlijke reis was en is dit. Heel confronterend omdat ik moest opschrijven wat ik de hele dag zei tegen mezelf. Bewust worden van de onbewuste taal die je tegen jezelf spreekt is al ziek makend. 

 

 

"In an age of information ignorance is a choice..."

Quote Dr Joe Dispenza

 

 

Wat is er veranderd?

Door meditatie en journals schrijven over mijn proces ben ik me heel bewust geworden van de taal die ik elke dag tegen mezelf spreek. Daarnaast heb ik doormiddel van een coach en een revalidatietraject geleerd hoe een grens voelt, welk signaal mijn lichaam geeft en dit signaal vooral heel serieus te nemen. In dit proces heb ik gereflecteerd op mijn gedrag, gedachtes, patronen en overtuigingen en kritisch gekeken of dit nog overeenkomt met mijn nieuwe levensstijl. Oude strategie en patronen werkte niet meer. Wat resulteerde in acceptatie dat het leven wat voorheen altijd is geleid, aangepast mag te worden. Dr Joe gaat hierin nog een stap dieper om vanuit liefde zachter te zijn voor mezelf. 

Is de pijn van mijn schouders weg? Daar kan ik kort op antwoorden NEE! Mijn lichaam geeft 24/7 pijnprikkels af. Mijn gedachtes over mijn lichaam en pijn is wel veranderd. Ik ben rustiger, liefdevoller, geduldiger en trots op mezelf. Ik mediteer elke dag en blijf bewust van de taal die ik tegen mezelf spreek.

Het gekke is dat waar ik eerst uitzichtloosheid ervaarde zie ik nu elke dag positieve dingen. Mijn mood is veranderd van boosheid naar uitdagingen.