Dankbaarheid

Dankbaar zijn, hoe doe je dat? Wat is het nou precies? En hoe uit je dankbaar zijn.

Dankbaarheid is een gevoel van blijheid met de dingen die je hebt. Dit betreft niet altijd materialistische zaken.

Sinds mijn schouders en de handicap hieraan sinds 2011 (zie eerdere blogs) ben ik erg bewust bezig gegaan met dankbaar zijn en dankbaarheid voelen en uiten. In het begin door te benoemen waar je dankbaar voor bent is best een beetje gek. Een beetje geforceerd. Wat ik heb gedaan is een mooi schriftje gekocht en ben hierin gaan schrijven waar ik dankbaar voor ben. Zo ook ben ik dankbaarheid gaan voelen. Hoe voel je je dankbaar? Door bijvoorbeeld de tintelingen of warm gevoel in mijn hartcentrum te voelen. Bewust naar mijn hart centrum te gaan en waar te nemen.

Herken je dat? Doe jij dat ook?

Waarom ben ik dit gaan doen?

De frustratie en boosheid over wat me overkomen is hielpen mij niet. De 24/7 pijn en niet meer doen wat je altijd kon maakte dat mijn wereld erg klein werd.

Wat had ik dan nog wel. Daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Ik ben gaan schrijven ( lees inspreken in de  notitie app en kopieëren op de website), schrijven over wat ik wel heb. Ik heb mijn lichaam en zij draagt mij overal naar toe. Ik heb en ervaar liefdevolle mensen om mij heen die mij willen helpen. Ik heb een warm en gezellig huis waar ik graag ben. En deze bewustwording bezorgde mij een warm gevoel. Een gevoel van dankbaarheid.

Elke dag schreef ik 3 tot 5 dingen in mijn boekje waar ik dankbaarheid bij voelde. Ook al waren het soms dezelfde dingen.

Reptielen brein

Ons brein is geprogrammeerd om alles in een vorm van negatief te zien. Voor 1 negatieve gedachte hebben we 3 positieve gedachtes te plaatsen. (Zie het boek De Vibe)

De vibe
De vibe€ 17,95
 
 

Dankbaarheid en bewustzijn over waar je dankbaar voor bent is iets waar je ooit in eerste instantie wat moeite voor moest doen. Ben je hierin getraind dan zie je en ervaar je blijheid. Een warm gevoel in je lichaam. De wereld om je heen is een stuk mooier.

Ik wil mijn dankbaarheid met jullie delen.

Waar ik dankbaar voor ben:

Uiteraard is er veel meer waar ik me dankbaar voor voel.

Dank je wel dat ik dit mag delen met jullie.

Vragen