Blokkades

Voel of ervaar jij weleens dat je geblokkeerd raakt? Neem je dit waar in je lichaam en waar je voel je dit? Blokkeer je als je iets wilt zeggen.

In mijn waarheid zijn er drie soorten blokkades.

Wat ik ervaar als ik blokkeer dat mijn lichaam op slot gaat. Ik voel het tintelen in mijn lichaam. Dit is een zeer onprettig gevoel. Blokkade in het lichaam wordt meestal ervaren bij het heupgedeelte en je verzet geen stap meer (letterlijk of figuurlijk).

Waar ik het ook ervaar is dat als ik iets wil zeggen en ik blokkeer dat ik het erna met geweld uitgooi. (Geen fysiek geweld en niet schelden)

Dan borrelt het op en ineens zeg wat ik denk, dat komt dan erg bot over. Terwijl dat juist hetgeen is wat ik niet wil. Blokkeren laat je adem stokken, je keel kan zich dicht geknepen voelen en ook hier spant je lichaam zich aan en je stresshormoon cortisol neemt toe.

Oefenen

Wat ik heb geleerd zijn een aantal dingen. Ik ben een EFT-opleiding gaan volgen. Emotional Freedom Techniques is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken. (bron; https://eftnederland.nl/wat-eft)

Meditatie

Ken je sufi meditatie? Dit is een meditatie waarin een deel zit waarbij je linksom draait. Hiermee draai je jezelf los. Denk maar aan een fles waarbij je de dop open en dicht draait. Rechtsom draai je de dop dicht. Linksom draai je de dop open.

Sufi meditatie is op youtube te vinden.

Schudden

Stel je blokkeert wat kun je nog meer doen. Trek je even terug op een plek waar je alleen bent. Schud je lichaam los. Eerst je handen, dan je armen, je benen en je gehele lichaam. Doe dit zachtjes en schud je steeds meer iets los. Je zult ervaren dat hiermee je blokkade ook los geschud wordt. 

Benoemen

Benoem je weleens dat je blokkeert. Het maakt niet ut of dit lichamelijk, geestelijk of creatief is. Het alleen al benoemen geeft enorm veel ruimte. Hou het benoemen van blokkade bij jezelf. Ik ervaar/voel nu dat ik blokkeer, is het oke voor jou dat ik hier later op terug kom. Zo neem je jezelf serieus en geef je jezelf de tijd. 

Vragen