Aarden

Aarden klinkt voor veel mensen erg zweverig. Terwijl het juist het tegenovergestelde is. Aarden is letterlijk aards. Met je voeten op de grond staan.

Wat is aarden? Aarden oftewel gronden is verbonden zijn met de grond onder je voeten. We lopen de hele dag over de aarde, waarom er dan niet mee verbinden.

Onze aarde straalt energie af, als we bewust zijn van hoe onze voeten de grond raken dan laden we weer op. Ons lichaam laadt op.

Zie hier het filmpje van Juglen Zwaan

Wat mij opvalt als ik in het bos loop dat ik meer energie krijg, ik voel mijn lichaam goed.

Voor elk mens is het goed om bewust te aarden. Het helpt bij stress, burn-out, verdriet, gespannen en ontspannen en nog veel meer.

Hierbij een aantal manieren om te leren aarden.

Wandelen

In het begin van mijn handicap (lees eerdere blogs) wandelde ik veel in het bos. Ik was boos en gefrustreerd. Wat me na een tijd op begon te vallen was hoe ik dat rustig aan kwijt raakte doordat ik me ging focussen op de stappen die ik zetten. Hierbij visualiseerde ik dat ik mijn boosheid de grond in stampte. Doordat ik bewust van mijn ademhaling werd. De geluiden van vogels en gekraak van bomen in me opnam. Mijn voeten die de grond raakte. Ik heb daar een wandelmediatie van gemaakt. Als ik nu in het bos of op de hei loop dan ga ik naar mijn voeten met mijn aandacht en neem bewust de energie in me op. Ik zet ook mijn oren open voor alle geluiden en adem rustig door mijn neus in en mond uit.

Vragen