Inspiratie en creatie

Meestal krijg ik inspiratie door de dingen die om me heen gebeuren, dingen die ik heb mogen ervaren. De dingen die me raken of juist de dingen die me niet raken.

Voorheen zei ik altijd “ik ben totaal niet creatief” totdat ik een hobby nagels zetten kreeg en nailart maken. Daar begon mijn creatieve deel te ontwaken. Wat voor mij de betekenis creatief zijn was, waren mensen die konden schilderen, tekenen, handwerk etc. maken. Dus dat nailart was voor mij nog niet creatief genoeg.

Vaak vroeg ik mensen waar halen jullie je inspiratie en creatie vermogen vandaan? Wat ik als antwoord kreeg was voor mij niet bevredigend. Ik hoorde vaak dat is een gevoel, een geluid, een vorm. Wat ik totaal niet begreep.

Nu als ik erop terug kijk zocht ik naar iets wat niet bij mij hoorde en ik gaf betekenis aan mijn eigen inspiratie en creatieve deel. Voorheen dat deze niet goed ontwikkeld was, en nu dat ik mijn inspiratie en creatieve deel binnenin in mezelf zoek.

Mijn creatieve deel is dat ik blijkbaar graag blogs schrijf en daaruit ook weer inspiratie krijg. Dat ik mezelf bloot stel doormiddel van mijn blogs. Ook levensgebeurtenissen van de ander en mezelf inspireert mij enorm.

Wat maakt dat de verhalen en ervaringen van anderen en van mezelf mij inspireert. Dit omdat ik er bij de ander een deel vanuit mag maken. Doordat de leermomenten van anderen mij laten groeien en inzichten geven. Nog het belangrijkste is dat ik me dankbaar voel voor alle lessen in het leven. Want zo zie ik jouw en mijn uitdagingen.

Is dit dat inspiratie en creativiteit? 

Voor mij is dat het wel omdat ik het vertaal naar blogs.

Hoe weer te leren om je creatieve deel weer te activeren en hierdoor inspiratie te krijgen.

6 tips

  • Ontspan, neem een bad, wandel in het bos, lees een boek, ga in het park op een bankje zitten en kijk om je heen. Door zoveel mogelijk te ontspannen creëer je ruimte om je creatieve deel te activeren en inspiratie op te doen
  • Inspiratie krijg je vaak door de kleinste dingen die je ervaart. De geur van verse koffie, het geluid van de trein waarin je zit, dat ene nummer wat je hoort als je net de radio aanzet. Laat je ideeënstromen gaan en schrijf op.
  • Maak een moodboard of passieposter. Plak hem vol met de dingen waar jouw hart sneller van gaat stromen. Kijk er vaak naar. Schrijf de ideeën ertussen die je ervan krijgt. Hoe gek of onbereikbaar ze lijken.
  • Denk in mogelijkheden, niets is zo verstorend om in belemmeringen te denken. Een mindset voor mogelijkheden is te leren. Zet tegenover elke gedachte die een belemmering zijn een positieve oplossing. Schrijf ze letterlijk op in een schrift of je passie/moodboard.
  • Spreek af met gelijkgestemde mensen en deel ideeën. Door te brainstormen met anderen gaat creatie en inspiratie stromen.
  • Doe aan dagdromen. Ga eens in je luie stoel zitten en ga dagdromen. Hierdoor ontstaat er ruimte om je verbeelding te laten spreken en komt de inspiratie vanzelf.

Vragen

  • Heeft bovenstaande blog je geïnspireerd?
  • Wat doe jij om inspiratie op te doen?

Heb je vragen, opmerkingen of feedback stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer