Weerstand

Weerstand, wat maakt dat ik weerstand voel voor bijvoorbeeld vloggen of public speaking?

In mijn doelen heb ik toch echt vloggen en public speaking staan, waarom doe ik dit mezelf aan, ik wil dit toch zo graag. Weerstand we kennen het allemaal in alle vormen en maten.

Dit deel in mij wil echt aandacht en gezien worden. Ik heb een verhaal en wil dit delen.

Mijn innerlijke stem

Doordat ik mezelf steeds verder uitdaag voel ik ook meer weerstand tegen sommige uitdagingen, of verwar ik dit met angst? Want ja wie zit er op mijn verhaal te wachten, zegt de stem in mijn hoofd. Je weet wel die stem die altijd vertelt dat je iets niet moet doen. Die stem die belemmert je om te komen waar je naar toe wilt. Wat maakt dat we deze stem hebben?

De stem in onze gedachtes vertellen onze angsten. We willen niet afgaan, we zijn niet goed genoeg, wie vindt ons verhaal nou interessant? Enz. enz.

Mijn angst is dat ik niet goed genoeg ben. Dat mijn verhaal niet aanslaat. Het is mijn verhaal en dat maakt me kwetsbaar.

Het bijzondere is dat ik ook hierin een patroon herken. Ik voel weerstand en bedenk redenen om het niet te doen.

Wat doe ik mezelf tekort zeg. Wanneer ga ik nou eens echt voor mijn doelen. Mijn NLP-instituut, public speaking.

NLP

In NLP-taal en denkwijze hebben we het over de delen in ons. Mijn ene deel zegt mij dat ik teveel op mijn hals haal en mijn schouders rust hebt te geven. Het andere deel zegt dat ik niet goed genoeg ben en meer kennis nodig hebt. Weer een ander deel vertelt me dat mijn verhaal niet interessant genoeg is.

Wat hebben deze delen gemeen. Ze willen voor me zorgen. Uiteindelijk komen ze op hetzelfde doel uit. Mij beschermen en niet overbelasten.

Alleen gebeurt dit ook daadwerkelijk?

Voldoening

Als je je passie leeft geeft dat energie, geeft dat voldoening. Is dat niet wat ik wil voelen ja uiteraard. Mijn overtuiging is dat we allemaal voldoening willen voelen. Ieder op zijn/haar manier. Ik wil voldoening omdat ik mensen verder wil helpen ontwikkelen. Het geeft mij een fijn gevoel om bij te dragen. Ik geloof in het goede in de mens. Hierin is mijn overtuiging dat als ik 1 iemand help en deze persoon ook 1 iemand helpt we de wereld een stukje mooier maken.

Terugkomend op public speaking en vloggen. Wat mij hierin tegenhoudt is dat ik me nog kwetsbaarder opstel. Er misschien wel commentaar of kritiek volgt. En mijn innerlijke stem weer praat.

Doelen

Ga ik mijn doel dan niet behalen? Ja zeker wel, ik heb me aangemeld bij Eva Brouwer van Pak je podium voor een 5 daagse challenge. Ik wil leren hoe te presenteren, hoe te vertellen, hoe over te komen. Eva Brouwer werkt met vrouwen. Wat Eva brouwer doet is jouw stimuleren om je droom waar te maken. Je doel te behalen.

Vind het ook ontzettend spannend en dat mag. Mijn gevoel van weerstand mag er zijn.

Vragen

  • Wat zijn jouw doelen?
  • Hoe zet jij je doelen om in actie?
  • Welke eerste stap neem jij hiervoor?

 

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl