Welke vragen stel jij jezelf?

Ik heb er jaren over gedaan om hier een stuk herkenning en erkenning te krijgen van mezelf. De vechter in mij wilde maar doorgaan en ontkennen.

Ontkennen dat ik niet meer kan wat ik altijd kon. Is dat erg? Praten we in goed of fout? Nee!

Ik heb nieuwe dingen geleerd zodat ik het oudere los kon laten. Kun jij dat? Jazeker. Gaat de pijn dan weg, of je beperking op welk vlak ook. Nee deze blijft. Wat uiteraard per persoon verschillend is. Voel je je elke dag beter? Ja daar streef ik naar. Wat maakt dat je deze levenspatroon aanleert? Omdat het je gemoedsrust en acceptatie geeft. Hierdoor krijg je meer energie, je bent of wordt blijer en het geeft een andere kijk op jouw situatie.

 

Nu heb ik geleerd te reflecteren en te luisteren naar mijn lichaam. Hierdoor ervaar dagelijks wat ik niet kan en dat te leren accepteren en loslaten.

Ik kan nu echt een hele lijst neerschrijven wat ik niet kan en dat is erg veel. De meest kleine dingen lukken me niet, bijvoorbeeld ramen lappen of de was ophangen.

Wat lukt me wel?

Het lukt mij om mijn hond uit te laten en te wandelen, waarbij ik haar riem aan mijn riem vast maak, zodat ik deze niet continu vast hoef te houden. Hiermee ontlast ik mijn schouders. Door deze bewegingen en wandelingen houd ik mijn lichaam soepeler en krijg ik meer energie.

 

Welke vragen stel jij jezelf of zou je kunnen gaan stellen?

  • Hebben de gedachtes die ik heb een positieve impact op mij?
  • Wat zou ik tegen mijzelf kunnen zeggen?
  • Maak jij van een doel eerst een subdoel? zodat je met kleine stapjes begint?
  • Dragen mijn gedachtes en acties bij aan een fijner bestaan?
  • Wat zou ik kunnen doen wat het verschil maakt?

 

 

 

 


2018 © Copyright Arlette Fokker
Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl