Voelen II

Voelen hoe doen we dat? Heb jij er iets bewust voor in te zetten of gaat het je gemakkelijk af? Herken je jezelf als gevoelsmens of een rationeel mens?

Zomaar wat vragen om eens na te denken/voelen waarin je jezelf herkent.

Mijn revalidatietraject is gestart en dit is mijn 2e week. Dit voor chronische pijn en handicap in mijn schouders. Veel van de dingen die ik de afgelopen jaren hebt geleerd komen nu weer terug. Het is bijzonder om te ervaren hoe we de dingen op automatische piloot doen. Hoe (on)bewust het soms ook is, we doen veel op de automatische piloot.

Terug in je lichaam en verbinding met je gevoel blijven houden is de kunst. In mijn opleidingen werd er bewust stil gestaan wat iets met je gevoel deed en toch sluipt het er soms weer in dat ik in mijn hoofd zit.

Hoe fijn het is om mensen te coachen, bewust te laten maken van gedrag, patronen en overtuigingen, hoe fijn is het om zelf ook te blijven ontwikkelen. Ik word weer geconfronteerd met mijn gedrag, patronen en overtuigingen.

Mijn (motiverende) overtuiging zegt dat ik wil blijven ontwikkelen en open blijven staan voor groei.

Een (belemmerende) overtuiging vertelt me dat stilstand achteruitgang betekent.

Is dit ook waar? Nee natuurlijk niet. Want als je stil staat kun je rustig om je heen kijken. Wat zie je, Wat hoor je? Wat voel je? De tijd nemen om te voelen wat iets of iemand met je doet. (Herken) Je gevoel heeft een liefdevolle erkenning nodig en wat je voelt daar is ooit of nu een goeie reden voor geweest. Zeg er eens dank je wel tegen. Je gevoel is van jou. Je bent niet je gevoel. 

5 tips wat kun je doen om meer bij je gevoel te blijven staan.

  • Bodyscan (kijk bij mijn meditaties)
  • Leg je linkerhand eens op je onderbuik ongeveer 2 cm onder je navel. Adem ernaartoe en zeg ja tegen wat zich aandient.
  • Neem de tijd, rust en ruimte om te voelen.
  • Dankbaarheid, schrijf eens op waar je dankbaar voor bent elke dag 5 ding in je schriftje. Bij een mindere dag lees je je schriftje eens door en voel wat het met je doet als je dit terugleest.
  • Ik affirmeer veel tijdens een wandelmeditatie.

Vragen

  • Herken je dit in jezelf?
  • Hoe ga je ermee om?
  • Wat doe je eraan of juist niet aan?

Heb je vragen, opmerkingen of feedback stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl