2017

Wat een jaar van ontwikkeling is dit geweest zeg. Ben al dagen bezig om te reflecteren wat dit jaar, het jaar 2017, mij heeft gebracht.

Dit was een jaar waarin ik erg te maken heb gehad met tegenslagen, verdriet en afscheid.

Tegenslagen met de belasting. Verdriet van een 23jarig vriendschap wat ten einde is gekomen en waar ik afscheid van heb genomen en door een rouwproces ben gegaan. Hierbij heb ik mijn verdriet en gevoelens er laten zijn. Waar ik nog meer geleerd hebt om te voelen wat ik voel. Dat elk deel van mij aandacht verdient waarin ik expressie geef aan en zo weer kan loslaten. Ik heb veel projectie gezien, waar ik met oud gedrag (ook projectie) op hebt gereageerd. Wat een bijzonder proces is dit toch. Ook dit inzicht heeft me veel gebracht waar ik enorm dankbaar voor ben.

Zo ook ben ik erg aan het reflecteren geweest op mijn eigen denken, voelen en gedrag. Hiervoor ben ik alleen verantwoordelijk. Mijn groei en ontwikkeling heb ik alleen in de hand. Wat heeft geresulteerd in nog meer open staan, delen en helen.

Herken je dit?

2017 was voor mij een jaar waar rouw en liefde weer samen komt. Waarin ik nieuwe mensen heb ontmoet. Masterclasses hebt gevolgd en mijn website is gemaakt. Een jaar waarin ik het heft in eigen hand hebt genomen. Blogs ben gaan schrijven en waar ik verder in mag ontwikkelen. Waar ik ook een drijfveer in ervaar.

Reflecteer jij terug op een jaar?

Voor mij is het belangrijk om met mijn doel en missie bezig te zijn. Dat besef is steeds groter en groter aan het worden. Mijn energie groeit met de dag. Mijn acceptatie met betrekking tot mijn schouders en de beperking daarvan is groot (zie eerdere blogs). Ik leer steeds beter los te laten. Wauw wat een inzichten krijg ik nu ik het aan het schrijven ben. Reflecteren is een krachtige manier om je denken, handelen en gevoel op een rijtje te krijgen.

Reflecteren hoe doe je dat?

Ken je het boek (is een studie boek) reflecteren de basis?

Daarin staan verschillende mogelijkheden om te leren reflecteren.

Kort voorbeeld:

  • Fase 1 wat is er gebeurt?
  • Fase 2 wat vond ik daarin belangrijk?
  • Fase 3 tot welke voornemens en/of leerwensen leidt dat?

Dankbaarheid

Wat ik wil delen met jou is mijn dankbaarheidsgevoel. Het gevoel dat ik overloop hiervan. De inzichten het leerproces en door mijn (faal)angsten heen gaan. De hulp die ik heb mogen krijgen en leren ontvangen.

Dank je wel!

Vragen

  • Reflecteer jij op je eigen gedrag, gedachte en gevoel?
  • Hoe doe je dat?
  • Geef je hier expressie aan?

 

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl