Kundige coach, lerende vrouw

Laatst vroeg iemand mij of ik niet bang ben dat ik geen coachpraktijk op kan starten omdat ik schrijf over het proces welke ik heb mogen ervaren.

Dus mijn vraag was zou jij naar een coach gaan die ergens totaal geen ervaring mee hebt gehad of naar een ervaringsdeskundige. Het antwoord was een ervaringsdeskundige.

In mijn waarheid kunnen beide erg goed zijn, ervaringsdeskundig of niet. Degene die geen ervaringsdeskundige is kan zeer zeker op een vernieuwde wijze naar een situatie kijken, de ervaringsdeskundige heeft eigen ervaring los te koppelen van de coachvraag. Wat een voordeel is dat je weet waar het over gaat. Dit vanuit de mind en gevoel.

Proces

Mijn proces welke ik heb mogen ervaren helpen veel mensen. Dit doordat ze het kunnen vertalen naar hun leven. Daarentegen leer ik weer van de feedback en mails die ik ontvang. Waar ik zeer dankbaar voor ben.

Waarvoor schrijf ik deze blog.

In mijn weg naar zelfstandig ondernemer zijn krijg ik een hoop vragen.

Heb je al een coachpraktijk. Nee nog niet dit omdat ik een nieuw revalidatietraject inga voor de handicap aan mijn schouders.

In mijn weg naar zelfstandig ondernemer zijn zoek ik mensen die vanuit een gelijkgestemde situatie zelfstandig zijn geworden. En hoe hebben zij dat gedaan.

Heb ik wel een opleiding gedaan. Wat overigens een goede vraag is daar de naam coach een vrije naam is, en iedereen zich coach mag noemen.

Welke opleidingen ik genoten heb. Erg veel deze staan vermeld op mijn website. In mijn waarheid is blijven ontwikkelen een must voor iedere coach/hulpverlener.

3 tips voor het vinden van een goede coach voor jou.

1: Hoe bepaal je of een coach voor jou de juiste persoon is.

  • Voel of de connectie goed is tussen de ander en jezelf. In deze heb je goed te kijken of de coach aansluit bij jou, je deelt immers vertrouwelijke zaken.

2: Waar haal je een goede coach vandaan?

  • Vraag eens in je omgeving of er mensen zijn die ervaring hebben met een coach en welke zij goed vonden en waarom. Google je vraagstuk of thema + coach en bekijk de website en foto van deze coach, dit is immers zijn/haar visitekaartje.

3: Wil je een coachpraktijk in eigen stad.

  • Google vraag + coach + stad/dorp. Neem contact op met de coach naar keuze en ga een gratis kennismakingsgesprek aan. Sommige coaches vragen ook hier geld voor welke ze vaak in mindering brengen bij het eerste coachgesprek.

Vragen

  • Hoe kijk jij tegen coaching aan?
  • Waar zou jij een coach voor vragen?

Heb je vragen, opmerkingen en of feedback voor mijĀ stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer