Me-time

In gesprekken die ik voer met mensen komt met regelmaat naar voren dat ze te weinig tijd voor zichzelf nemen. Daar is het te druk voor, dat is egoïstisch en zo zijn er veel argumenten te bedenken waarom Me-time niet lukt.

Wat is Me-time?

Het is tijd wat je voor jezelf inplant om te doen wat jij graag wilt. Je kunt bijvoorbeeld een uur voor je uit staren, mediteren, muziek luisteren, met een vriendin een kop koffiedrinken, wandelen in het bos, tekenen, schrijven in je dagboek, lees dat boek wat al een tijd roept naar je, etc. Deze tijd hebben veel mensen in hun agenda te plannen. Waarom? Omdat ze er te snel overheen stappen. Het veel gehoorde argument is oh dat doe ik morgen wel en de dag later is het weer morgen.

In Me-time is het mogelijk om eens bewust je lichaam te voelen, wat heeft je lichaam nodig? Wat zegt je gevoel?

Sta je daar bewust bij stil of ren je door. Waarom is tijd voor jezelf nemen zo belangrijk? Tijd voor jezelf nemen is zo belangrijk omdat je jezelf serieus neemt. Ben jij je bewust hoe je lichaam voor je doorgaat. Of geef jij wel je grenzen en behoeftes aan.

Het bewustwordingsproces is een proces wat voor sommige snel en anderen weer traag gaat. Daarom hebben we te vertragen. Bewust te gaan zijn van wat ons verteld wordt.

2 vragen

Er zijn twee vragen die je jezelf stelt waar ik altijd op terug blijf komen.

  • Is dit wat ik echt wil?
  • Voelt dit goed voor mij?

Drukte

In onze baan zijn we druk, in onze huishoudens zijn we druk, met onze kinderen (als die er zijn) zijn we druk, met onze partners zijn we druk, ons sociaal leven zijn we druk, hobby’ s of sport zijn we druk.

Wat gebeurt er in je lichaam als je Me-time neemt. Je lichaam en geest ontspant. Jouw lichaam kan herstellen van de dagelijkse inspanning. Ik hoor je zeggen, Ja Arlette dat weet ik wel. Wat maakt dat we het niet nemen dan.

Wat ik ook ervaar is dat er een groep mensen zijn die hier wel heel bewust mee omgaan. Doordat zij tijd gaan vrij maken in hun agenda en herontdekt hebben wat ze leuk en of fijn vinden.

Ze zijn creatiever geworden, meer gemotiveerd, slapen beter of goed, zijn ontspannen, kunnen de dagelijkse dingen die zich aandienen goed aan.

In mijn hersteltijd na mijn operatie (lees eerdere blogs) is Me-time hoog in mijn agenda gekomen. Ik lees elke dag even, merk dat sinds ik blogs schrijf ik veel creatiever word. Mijn onderbewuste bewuster word door ideeën over wat ik meer wil en er blij van word. Hierbij ontmoet ik gelijkgestemde mensen waar ik van mag leren en zij van mij.

In dit proces ben ik mezelf ook echt gaan aanleren om de 2 vragen aan mezelf te stellen.

Is dit wat ik wil en voelt dit goed voor mij. Waardoor mijn onderbewuste en gevoel meer tot mij ging spreken. Ik leer er meer en meer op te vertrouwen.

Me-time egoïstisch?

Nee! Het is juist egoïstisch om geen Me-time te nemen. (mijn waarheid) waarom? Omdat je lichaam en geest ontspanning en rust nodig hebben. Je zoals eerder beschreven tijd voor jezelf vrijmaakt. Jezelf serieus neemt.

Er is er maar 1 van jou en alleen jij kunt voor jezelf zorgen.

Vragen

  • Neem jij je Me-time
  • Voel je het verschil als je tijd voor jezelf inplant of niet?
  • Plan jij bewust Me-time in je agenda

 

Heb je vragen of feedback voor mij stuur dan je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl