Alleen zijn of AL ÉÉN zijn

Hoe was jij als kind introvert of extravert? Had je veel of weinig vriendjes/dinnetjes. In mijn geval was dat extravert en ondernemend en ik had altijd wel vriend(innet)jes. Toch heb ik mijn hele leven het gevoel gehad er nooit echt bij te horen. Aan de zijlijn te staan. Of dit gevoel realistisch is of niet ik heb het altijd zo ervaren, altijd zo gevoelt. Als kind wil je graag ergens bij horen.

In de tijd dat ik een stuk jonger was wilde ik ook altijd mensen om me heen. Ik zie nu in dat dit was om te vluchten voor wat er in mij omging. Ik zocht de mensen op, ging veel uit, was overal bij. Was ik echt gelukkig? Nee!

Voelde dit goed voor mij? Nee echt niet.

Nu woon ik al vierentwintig jaar alleen, Ik heb nooit meer samengewoond na de breuk met de vader van mijn kind. Eerst met mijn kind erbij en nu ruim 7 jaar helemaal alleen. Zo ook ben ik meer dan tien jaar single geweest. Hierin heb ik geleerd hoe intens fijn het is om alleen te zijn. Mezelf te leren kennen. Wat vertelt mijn lichaam, waar liggen mijn behoeftes wat voel ik nou echt. Genieten met een boek of muziek, met een studie of in meditatie. Voor mij zijn dat nu de cadeautjes van het leven dat ik kies.

Wat ik ben gaan onderzoeken is wat het betekent voor mij om alleen te zijn. Het woord alleen zijn? All Een zijn. Jij bent goed zoals je bent en ik ben goed zoals ik ben. We zijn compleet. We zijn al één. Met al onze licht en schaduwzijdes.

Wat er ook steeds in mij opkwam tijdens mijn onderzoek was de vraag, als we al één zijn waarom zoeken we dit vaak zo in de buitenwereld op. Hoe kunnen we de bron in onszelf aanboren? De bron betekent voor mij mijn kern, mijn ik, mijn ziel, mijn zijn, mijn AL ÉÉN zijn.

In mijn onderzoek ben ik gaan reflecteren op mijn zien, denken en voelen. Deze wil ik graag met je delen.

6 Tips om naar je kern te gaan

  • Ga rustig zitten thuis of in de natuur. Visualiseer nu een situatie die je graag wilt. Laat het als een film voorbijkomen. Maak je film zo duidelijk en concreet mogelijk. Wat zie je, wat hoor je en wat voel je hierbij.
  • Wat doe je hier precies, welk gedrag laat je zien in jouw film. Wat vind je van jouw gedrag in jouw film?
  • Welke kwaliteiten, vaardigheden, talenten heb jij wat antwoorden kan opleveren op jouw vragen. Zet jij hierbij je hulpbron in. (Wat heb je nodig om je doel te bereiken)
  • Welke gedachtes en overtuigingen komen er in je op als je bezig bent met je vraag. Welke normen en waarde heb je meegekregen die nu nog steeds een rol spelen in je leven. Zijn dit jouw normen en waarde of doe je dit omdat je dit vanuit huis hebt meegekregen en het zo hoort?
  • Als je naar jezelf kijkt oprecht en openminded wat is dan je zelfbeeld. Wie ben jij?
  • De kern. Wat is jouw passie en vervul je deze. Waar krijg jij energie van, een goed gevoel en hoe komt dit terug als je bovenstaande stappen met je antwoorden terugleest. Wat maakt dat de antwoorden uit je vragen je echte diepste passie is. Hoe voel je dat?

In mijn waarheid kom je hier al een groter gedeelte dichter bij je kern, je ziel, je ik terecht. En durf je deze te volgen en vertrouwen. Wanneer je bovenstaande vragen onderzoekt ervaar je dat we AL ÉÉn zijn. Met al onze schaduw en lichtzijde en dat alles in ons aanwezig is, we hebben het alleen te onderzoeken. Dus niet alleen met een boek op de bank. Ook kunnen we in een huis vol mensen onze AL ÉÉN zijn blijven voelen. In verbinding blijven met ons zelf.

Wat ik heb geleerd is dat dat ik niet alleen hoef te zijn om me AL ÉÉN te voelen.

  • Hoe is dit voor jou om te lezen?
  • Herken jij jezelf of juist niet?
  • Wat heb jij ervoor gedaan om je AL ÉÉN zijn te vinden?
  • Misschien ben jij altijd al in verbinding geweest met je AL ÉÉN zijn, hoe heb je dat geleerd.

Heb je vragen, opmerkingen of feedback stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer