Kwetsbaarheid

Beste lezers, ik voel me kwetsbaar. Het delen van mijn proces maakt zoveel wakker in mij. Het maakt me bewust waar ik elke dag mee te dealen heb. Is dat zo erg? Nee helemaal niet.

Wat doet kwetsbaar opstellen met je? Het voelt naakt en vreemd voor mij en toch weer als een groei. Het voelt alsof ik beoordeeld ga worden. 

Voel jij je weleens naakt en kwetsbaar en of je beoordeeld wordt? 

Het zijn dingen die vaak (on)bewust gebeuren. We beginnen aan iets en overzien niet wat het losmaakt of doet. 

Delen

Door te gaan schrijven over mijn leven, dromen en proces besef ik dat ik er nog bewuster mee bezig ben. Nog dieper keer ik in mezelf en nog meer voel ik wat er gebeurt en het met mij doet.

Ik ben trots op mezelf dat ik dit proces opnieuw aanga en mag delen met jou!

Herken je dat dat je je kwetsbaar voelt, dat je twijfelt of je iets wel of niet zou doen. Zet je dan de stap of laat je het passeren?

Vroeger dacht ik dat als ik me kwetsbaar op zou stellen dat ik zwak zou zijn. Nu zie ik kwetsbaar opstellen als een kracht. Mijn gevoel mag er zijn. Zij is een deel van mij. Ik hoef niet meer op standje overleven te staan. Ik mag en wil delen. Omdat ik groei en jij misschien ook wel.

Patronen

Schaduwkanten zijn lastige patronen die ervoor zorgen dat we blijven doen wat we altijd hebben gedaan. En dus ook krijgen wat we altijd hebben gekregen. Het houdt ons klein. Ik wil groeien en in de wereld staan. Ik wil openen voor mezelf en voor jou.

Schaamte

Ik heb lang te kampen gehad met schaamte. Dit omdat ik niet meer kon wat ik altijd kon. Nu vraag je je af waarom schaamte. Omdat ik altijd zo (dacht ik) sterk was. En nu heel veel meer niet kan. Door te lezen en studeren over schaamte (zie hier het boek van Brene Brown met de titel "Gelukkig ben ik niet de enige") besefte ik dat schaamte over iets me nog meer in de overlevingsstand zette. Nu ik kwetsbaar mag zijn is de schaamte weg.

Schaamte dat ik soms boos ben, schaamte omdat ik niet wilde toegeven dat mijn lichaam niet meer doet wat het kon. Schaamte over dat ik 100% afgekeurd ben. Schaamte dat ik qua inkomen zo achteruit ben gegaan.

Herkennen en erkennen

Nu. Ja nu mag het er allemaal zijn. Ben ik minder omdat ik dit heb ervaren? Nee juist niet. Ik heb hulp gevraagd. Ik heb hulp leren ontvangen. Ik ben versneld in mijn proces van acceptatie en loslaten terecht gekomen.

Ik begin me steeds vrijer te voelen binnen mijn beperking en omarm mijn lichaam en proces. Klinkt gek he, omarmen? Toch blijft het een bewustwording waaraan je hebt te blijven werken. Dit omdat oude patronen van overlevingstand op de loer blijven liggen.

Ik ben niet meer de vrouw van 5jr geleden. Veroordeel ik haar? Nee ze is altijd een deel van mij. Alleen kies ik nu bewust voor een ander gevoel, leven en gedachte. Ik wil bewuster leven. Wil mijn doelen en missie behalen. Zo ook wil ik dit blijven delen met jou.

Vragen

  • Herken jij schaamte?
  • Ben jij bewust van je patronen?
  • Voel jij je kwetsbaar, en wat doet dat met jou?

 

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier

 

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer