Vergeving

Wat is vergeving precies? In de bijbel praten ze over dat alleen God kan vergeven. Je bent dan vrij van zonde.

In de psychologie praten ze over vergeving dat het een innerlijk proces betreft wat je alleen doet. Waar een ander niet voor nodig is. Vergeving is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.

(bron; www.psychologiemagazine.nl )

Hunaleer

In de NLP-opleiding in 2012 werd ik geconfronteerd met Ho’oponopono en Hunaleer tijdens een les. We deden een vergevingsritueel waar ik echt meer van wilde leren. Want hoe werkte het. Wat deed het en hoe kon ik dit leren. Mijn interesse was gewekt. (lees het boek: Zero Limits)

Ik had de vraag gekregen of ik in de zomer van 2014 mee wilde naar Kauaï (Hawaï) om daar een 17-daagse training te volgen. Wat ik graag wilde maar geen geld voor had.

In november 2013 is mijn vader overleden en hoorde in februari 2014 dat ik wat geld kreeg. En heb mezelf gelijk aangemeld voor de 17-daagse training op Kauaï. Mijn vader heeft me het meest bijzondere cadeau gegeven. Een reis naar mijn innerlijke wereld, dit op een paradijselijk eiland met heerlijke tempraturen. Waar ik mocht herstellen van mijn verlies van mijn vader en herstellen van de operatie.

Eind mei 2014 werd ik geopereerd aan mijn schouders waar veel fout ging. Wakker worden tijdens de narcose en meer extreme dingen. Hier had ik daadwerkelijk trauma opgelopen en werd boos. Daarbij was ik in de rouw over het verlies van mijn vader. Hier moest ik iets mee, ik wist alleen nog niet wat. Wat ik wel wist is dat ik ruim 5 weken later naar Hawaï zou gaan en vroeg me af of ik dat wel kon. Ik zat zwaar aan de morfine en liep met een sling en kon weinig. Dit had effect op alles, aan en uitkleden, mijn haar kammen etc.

De reis was met mijn trainer en een groep van totaal 10 personen. In Hawaï hebben ze een oud Hawaiaanse leer dat Hunaleer heet dit is een manier van verzoening en vergeving. Ho'oponopono is een sjamanistische methode die ervoor zorgt dat ons ego op 1 lijn komt met ons Ware Zelf.

Wat ik hier geleerd hebt is dat vergeving naar jezelf is ook al vergeef je een ander. Dit was voor mij een bewustwording. Want vergeven was ik niet zo goed in nog. Hield mijn boosheid graag vast want dat kende ik al en hield anderen verantwoordelijk voor wat mij was overkomen.

Door dit in te zien kreeg ik verantwoordelijkheid over mijn zijn. Mijn gevoel, mijn uitingen etc.

Door verantwoordelijk te worden voor mijn gevoel en boosheid werd ik er uiteraard eigenaar van. Milder worden naar en voor mezelf had ik te leren.

Boosheid

Hoe kon ik mezelf vergeven voor de boosheid die ik voelde. Ik kon toch nietsdoen aan dat het in de kliniek was fout gegaan. Ik kon er toch niets aan doen dat ik een handicap had aan mijn schouders. Wat moest ik nu doen.

Terug naar Hawaï. Daar ik zo geconfronteerd werd met de warme, zachte energie van het eiland en de trainingen die ik wel kon volgen kwam ik versneld in een proces terecht.

Ik wilde mijn boosheid verder en dieper aankijken. Want ik wilde mezelf vergeven. Vergeven voor oude patronen en overtuigingen.

Ho’oponopono is een krachtige manier voor vergeving van de ander en vooral mezelf.

Door mijn boosheid zo te voelen kon ik het gebed toepassen.

Het spijt me (boosheid)

Vergeef me (boosheid)

Ik hou van jou

(Je bent een deel van mij)

Dank je wel.

Zou dit het doen voor me? Ik was er continue mee bezig. Ik werd getest op nog meer boosheid. Terwijl ik acceptatie en loslaten had te leren.

Nu een aantal jaar verder ben ik dankbaar dat ik deze methode heb kunnen leren en toepassen. Ik voel me goed. Een blij mens. Ik pas Ho’oponopono regelmatig toe als er iets is wat me raakt.

Vragen

  • Herken je iets van bovenstaande?
  • Vergeef jij jezelf of de ander?
  • Houd je vast aan oude patronen?

 

 Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer