Inspiratie

Hoe krijg jij inspiratie? Wat ik ervaar is dat als ik inspiratie krijg bij een onderwerp zoals bijvoorbeeld mijn blogs schrijven dat mijn creativiteit gaat stromen. Ik word er blij van en krijg energie.

Zonder inspiratie bestaat het leven uit werken en sleur. Doen wat er van je verwacht wordt. Dit is mijn beleving en waarheid.

Als voorbeeld geef ik drie soorten inspiratiebronnen. Goddelijke inspiratie, inspiratie uit eigen ervaringen en gedachtes en inspiratie door anderen.

Bij Goddelijke inspiratie ervaren mensen een contact met God waardoor ze geïnspireerd raken. Zoals bijvoorbeeld Vincent van Gogh hij heeft ooit aangegeven dat door contact met God hij inspiratie op deed voor zijn schilderrijen. En wat een prachtig werk heeft hij nagelaten. (bron https://www.bartvandenbelt.nl/inspiratie-tips )

Inspiratie door eigen ervaringen en door ervaringen en gedachtes van anderen spreken voor zich.

Als ik voor mezelf kijk waardoor ik geïnspireerd raak is dat het volgen van trainingen en cursussen in onderwerpen waar mijn hart warm van wordt. Ik hoor hierbij ook verhalen van mensen wat mij inzichten geeft en inspireert om mijn ideeën verder door te ontwikkelen.

Vroeger dacht ik altijd dat ik totaal niet creatief was. Hierin zocht ik naar dingen en onderwerpen om te gaan doen. Vastlopen was iets wat ik regelmatig ervaarde en hierdoor weer blokkeerde.

Wat ik heb aangepast is mijn denkwijze over de dingen die mij blokkeerde. Ik zag alleen de negatieve kant van bijvoorbeeld mijn schouders. (Zie eerdere blogs) Nu maak ik van de handicap aan mijn schouders een onderwerp wat ik bespreek. Wat mijn bewustwordingsproces in gang heeft gezet. Waaruit ik reacties krijg van mensen welke herkenning ervaren. Wat mij nog meer inspireert en motiveert om door te gaan.

Wat ik wel ervaar is dat ik rust nodig heb om inspiratie op te doen. Soms wandel ik met mijn hond Lotus in het bos. Of als ik een dagje sauna heb dat ik dan ideeën opdoe als ik in een warm bubbelbad lig. Het lezen van boeken, het luisteren naar muziek waar ik blij van word.  

Daar ik in coaching en training geven verder wil komen doe ik mijn inspiratie ook op door gesprekken met mensen. Waar hun behoefte ligt. Welke vraag antwoorden nodig heeft. Hoe jouw kijk op de wereld is. Welke waardes hoog vertegenwoordigd ligt en waarom.

Herken jij jezelf in deze blog?

Vragen

  • Waar haal jij inspiratie uit?
  • Ga je met je inspiratie aan het werk?

 

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer