De zweet hut ceremonie

Hebben jullie weleens een zweet hut ceremonie gedaan? Voor mij was gisteren de eerste keer. Wat was dat een bijzondere ervaring zeg. 

Bij aankomst in de tipi elkaar leren kennen. Het was een grote groep van 12 personen, man en vrouw dit om balans te creëren. Mannelijke en vrouwelijke energie vader vuur/zon en moeder aarde.

Loslaten

De ceremonie is 2 dagen voor de nieuwe maan van zondag. Een krachtige nieuwe maan waarin je intenties gezet mogen worden en met volle maan mag uitbloeien.

Het begon met de grote stenen waar je  je intentie mee uit sprak en in het vuur te legde. Het eren van vuur en aarde. Wat is dat een intens proces als je je intenties uitspreekt.

Mijn intentie waar ik deze week mee bezig was en heb uitgesproken in het vuur was dat ik niet meer belemmerd wordt door mijn schouders en de pijn. Dat ik mijn verlangen kan gaan leven. Mijn belemmerende overtuiging mag loslaten. Wat ik erg fijn vind is dat ik ervaar te blijven groeien en ontwikkelen. Dit is een levenslang proces als je ervoor open staat. Voor mij als coach, trainer en als mens. Doordat ik mijn eigen proces blijf en laat coachen kan ik ook groeien als coach en trainer.

In mij eerdere blogs beschrijf ik hoe ik aan mijn schouders gekomen ben en hoe ik daar 24/7 mee deal. Gister in de zweet hut kwam ik mezelf lichamelijk erg tegen. Het zitten op de grond, kromgebogen, geen steun voor mijn armen en schouders. Hoe klein het ook was, ik besefte dat ik mijn ruimte in mocht en kon nemen. Door aan te geven wat ik nodig had ben ik gaan liggen op mijn rug op de grond. Wat enorm fijn was dat zeg.

Zo ook het besef dat ik letterlijk mijn ruimte nam.

  • Neem jij je ruimte?
  • Neem je de ruimte voor jezelf in wat goed is voor jou?
  • Voel of ervaar je dat je jezelf kleiner maakt? Omdat je misschien niet op wilt vallen, of dat je de stem in je hoofd hoort welke je vertelt doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

 Dankbaar

Waar ik enorm dankbaar voor ben is dat ik weer terug bij dit besef ben gekomen. Ik ben dankbaar voor de ruimte die ik in neem. Ik ben dankbaar voor mijn schouders want ze vertellen mij een hoop. Leren mijn grenzen te voelen. Mijn schouders leren mij om mijn lichaam in haar volledigheid te voelen en ernaartoe te ademen.

Vragen

Stel dat je mijn verhaal transformeert in jouw verhaal.

  • Wat zou dat zijn?
  • Waar loop je tegenaan?
  • Leef jij je verlangens?
  • Wat doe jij ervoor om je verlangen te leven?
  • Welke stappen heb je hiervoor genomen?
  • Of welke stap vermijd je?

 

Heb je vragen, opmerkingen of feedback stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer