Wat heb ik geleerd van mijn schouders.

In 2011 toen het begon met mijn schouders was ik boos. Toen had ik nog niet door wat het zou kunnen worden. Van fysio naar fysio van ziekenhuis naar ziekenhuis.

De frustratie bouwde zich op en ik ervaarde steeds meer pijn.

Op een dag in gesprek met mijn trainer vroeg hij mij “Arlette wat draag jij allemaal” ik keek hem aan en vroeg hoe bedoel je dat? Nou wat draag jij op je schouders mee? Nadenkend antwoorde ik, mijn dochter zij is verstandelijk beperkt en ik zorg voor haar, mijn werk, vrienden met problemen, mijn eigen zorgen.

Welke schouder is het, vroeg hij mij. Mijn linkerschouder antwoorde ik.

Links is zelfliefde en je schouder zit aan de kant van je hart. Zorg jij goed voor jezelf of zorg je alleen voor anderen?Op dat moment besefte ik dat ik mezelf totaal niet serieus nam. Had mijn plichten en die vervulde ik.

Nadenkend over dit gesprek werd ik mij bewust dat ik altijd met de zorg voor anderen bezig was. Of dit nu in mijn hoofd afspeelde of in daden, ik was altijd met een ander bezig.

Ik voelde mij zeer verantwoordelijk voor mijn werk.

Dient het

Wat heeft mijn schouder en later schouders mij dan opgeleverd? Mijn eerste antwoord zou zijn een hoop ellende, 24/7 pijn, niet meer kunnen bewegen zoals ik dat kon, mijn sociale leven veranderde, ik raakte mensen kwijt omdat ik niet meer kon wat ik altijd deed, ben mijn werk kwijtgeraakt.

Wat heeft het me nog meer opgeleverd? Ik kon gaan studeren, ben mezelf volledig gaan ontwikkelen, ben in gaan zien dat ik niet mijn schouders ben, heb hulp gekregen van mensen waar ik nog elke dag dankbaar voor ben, heb gelijkgestemde mensen leren kennen, het meest belangrijke voor mij is dat ik ruimte kreeg om te helen. Acceptatie van wat is en loslaten van wat was.

Beperking

Welke beperking je ook mag ervaren er zit (in mijn waarheid) altijd een positieve intentie aan.

Mijn schouders hebben mij letterlijk stilgezet zodat ik kon gaan ervaren dat ik rende. Teveel droeg en mijn ruimte mocht gaan nemen. Mijn schouders hebben ervoor gezorgd dat ik naar mijn patronen kon gaan kijken.

Boodschap

Wat is de boodschap van mijn blog. De boodschap van mijn blog is dat ik geloof (mijn overtuiging) dat je lichaam je dingen vertelt. Misschien hoor je niet wat je lichaam zegt. Dan krijg je meer klachten en nog meer klachten net zo lang tot je luistert. Totdat je je bewust wordt van je grenzen die je lichaam aangeeft.

Vragen en Vertalen

  • Kun je mijn verhaal vertalen naar dat van jou?
  • Wat vertelt jouw lichaam je?
  • Luister je ernaar of stap je rustig door?
  • Waar voel je dat je lichaam iets zegt?

Heb je vragen, opmerkingen of feedback stuur je bericht hier

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer