Moeten

Rennend van de week van fysio naar de apotheek en van de apotheek naar de winkel. Ik moest zoveel doen. Mijn tuin moest schoon, want het wordt mooi weer. Wie kan ik vragen te helpen. En ga zo maar door.

Ken je dat “het moeten”?

In onze Nederlandse taal zit het woord moet en moeten zeer verweven. Het is zo normaal als we praten over moeten. Moeten we ook zoveel als dat we dagelijks in onze taal zeggen. Zijn we ons ervan bewust wat het woord moeten op ons onderbewuste doet.

In 2013 had ik een weekend schaduwwerken waar we ’s morgens zeer vroeg het bos in gingen. We waren op een magische plek in Ulvenhout in het bos. We hebben er meditaties gedaan. De zon zien op komen het was echt zo fijn. En op de terugweg naar het huis waar we waren zei mijn trainer Arlette ben jij je bewust van het moeten in je taal. Ik keek hem aan en dacht, huh euh nee.

Hoe bedoel je dat vroeg ik.

Nou bij alles wat je vertelt, vertel je dat je moet ontwikkelen, je moet alles diep doorgaan. Je moet van jezelf 100% voor alles gaan want anders is het niet goed genoeg. Je moet, je moet, je moet. Ik keek hem een beetje glazig aan en het kwam enorm binnen.

Antwoord

Wat ik hem antwoorde was dat ik ook veel moest, werken om mijn huur te betalen, voor mijn kind zorgen, op tijd op staan om mijn dingen te doen, ik moest boodschappen halen want anders was er geen eten, ik moest ontwikkelen want ik liep tegen dingen aan die ik moest veranderen etc. etc. etc.

Arlette zei hij, je moet niets. Waarop ik als antwoord weer gaf, natuurlijk wel, als ik niet werk kan ik mijn huur niet betalen.

Mijn trainer gaf aan dat ik wil werken om mijn huur te kunnen betalen, Ik kan werken zodat ik mijn huur kan betalen, ik ben bereid elke dag vroeg op te staan om te gaan werken.

Ja maar Toon, als ik niet ga heb ik een probleem. Nee Arlette er zijn zat mensen die ervoor kiezen om geen huur te hebben en zij zijn gelukkig.

Effect

Wat het effect van het woord moeten is dat het je systeem op onbewust niveau stilzet. Je heupen waar de actie uit ontstaat zet je stil en blokkeert en je energie stroomt niet meer door.

Dat deed ik echt niet riep ik nog.

Bewustwording

Door in een meditatie te gaan en volledig in je lichaam te gaan zitten deed ik erna een oefening waarbij ik voelde en ervaarde dat ik mijn heupen op slot zette en blokkeerde bij het moeten van. Daar ik voelde wat het deed schrok ik van de uitspraken die ik de gehele dag deed.

Wat ik leerde was de 3 zinnen.

  • Ik wil
  • Ik kan
  • Ik ben bereid toe

Mijn leven is die dag veranderd!

Door zo bewust elke dag te zijn over het willen, kunnen en bereid zijn tot heeft een lading en spanning weggehaald.

Ik hing geeltjes aan mijn monitor, ik hing geeltjes aan mijn spiegel en deur zodat ik elke dag werd geconfronteerd met mijn nieuwe affirmaties.

Herken je iets in mijn verhaal en praat jij ook over het moeten. Wat moet je allemaal van jezelf.

Tip; bedenk bij alles wat je zegt dat je het wilt doen, je kunt het doen en je bent bereid om het te doen omdat het voor jou ……. oplevert.

Vragen

  • Praat jij over moeten?
  • Herken jij jezelf hierin?
  • Wat doe jij om het moeten om te zetten

Heb jij vragen of opmerkingen stuur je bericht hier 

 

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer