Wat is het sneeuwbaleffect?

In mijn eerdere blogs heb je kunnen lezen dat ik in 2011 eerst ontstekingen in mijn schouders kreeg en daarna werd het frozen shoulders, als gevolg hiervan ging het kraakbeen weg tussen mijn botten wat bot op botvorming veroorzaakt. Dit is al een startende sneeuwbal wat ik eerst niet doorhad.

Doordat ik mijn armen niet meer op kon tillen had/heb ik een trapje nodig om bijvoorbeeld de glazen uit mijn keukenkast te pakken. Hierdoor gebruik ik mijn rug verkeerd en heb verschillende malen met een rug brace gelopen. Als gevolg hiervan krijg je uitstraling in de benen, wat het gevolg hiervan was dat ik niet mag sporten van de kliniek en ik te dik werd en en hierdoor weer suikerziekte kreeg.

Mindset

Bij de laatste de diagnose suikerziekte gebeurde er iets in mij. Ook hierin had ik het heft in eigen hand te nemen. Het liep veel te veel uit de hand. Waarom had ik een lawine wat aan het lopen was. Hoe kon ik dit terugdraaien.
Ik heb hierin een beslissing gemaakt dat genoeg ook echt genoeg is. Ik ben koolhydraatarm gaan eten en ondertussen 12kg kwijt. Hierdoor zijn de suikerwaardes gezakt, nog niet weg. Ik heb me aangemeld voor een revalidatietraject in revalidatiecentrum de trappenberg. Waar ik nu in afwachting van ben.

Al is er maar 1% verbetering te behalen op mijn gezondheid en lichamelijke gestel dan is dat al heel veel. Ik heb vertrouwen, ik heb vertrouwen in mijn zelfhelend vermogen.

YouTube

Kennen jullie de YouTube filmpjes en of boeken van Bruce Lipton? Hij is wetenschapper en houdt zich bezig met DNA en het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Wat hij aangeeft is hoe je tegen jezelf praat invloed heeft op je celdeling en DNA uiteraard ook voeding. Klinkt gek he? Hij heeft allerlei testen gedaan op dit vlak en heeft me weer bewust gemaakt hoe ik met mezelf omga.

Herken je dit? De stem die tegen je zegt, heb ik dit weer? Of bovenstaand verhaal over het sneeuwbaleffect.
Alles wat je aandacht groeit. En door te rouwen dat wat niet meer is er niet meer is kun je je focus verleggen naar wat er wel is.

Wat is er wel

Voor mij is er enorm veel. Ik ben dankbaar voor de hulp die ik mag ervaren in welke vorm ook. Ik ben gezegend met een geweldig kind. Ik ben blij dat ik het effect van meditatie heb mogen ervaren en dit met grote regelmaat doe. Zelfzorg is hierin het belangrijkst.
Ik ben zeer blij met de ervaringen op Hawaï. Zie eerdere blog. Waardoor ik mijn lichaam en haar signalen ben gaan voelen. En ben zeer dankbaar voor de stem die ik hoor en deze positief is geworden. Positieve affirmaties op herstel en het mindfulness.

Wetenschappelijk onderzoek
In de wetenschap is bewezen dat meditatie een groot impact heeft op de hersenen. Meditatie klinkt zweverig voor vele (hoor ik vaak) het zelfhelend vermogen wordt hierin aangesproken en je lichaam ervaart een rust en ontspanning. Meditatie is oefenen en oefenen en oefenen. Ik hoor vaak dat mensen het niet kunnen. Iedereen kan het leren, als je maar ja zegt tegen meditatie en de mindset maakt. Het is een beslissing dat je het gaat doen en oefenen, dat het niet perfect hoeft te zijn.

Omkering

Mijn lawine begint zich om te draaien naar een sneeuwbal. Ik krijg meer geestelijke energie. Ik ben blij en opgewekt. En ben zeer gemotiveerd, gemotiveerd om jou mee te nemen in jou en mijn verhaal. Al is het maar een 1% verbetering in jouw gevoel. Dat is echt al veel. Vier je overwinningen al lijken ze nog zo klein. Je kunt het!

Vragen

  • Als je visualiseert in hoe jouw lawine een sneeuwbal kan worden, wat is dan je eerste stap?
  • Welke 1% zou jou heel blij maken?

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer