Wat is zingeving?

Zingeving is een begrip uit de metafysica, wijsgerige antropologie en de psychologie en betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. (Bron Wikipedia)

Mijn zingeving gaat over mijn doelen bereiken en hoe ik mijn leven zin wil geven.

Mijn leven wil ik leven met het invullen van en met trainingen, workshops en coaching. Ik heb ontdekt dat ik ook public speaking wil gaan doen.

Waarom vraag je je af, net als ik.  Dit omdat ik geloof dat ik een boodschap heb te vertellen. Een boodschap dat onze maatschappij zo verhardt dat ik me erbuiten voel staan. Sta ik dan buiten de maatschappij? Nee niet echt want ik kan er alleen buiten staan als ik dat zelf toelaat. Zolang ik geloof dat ik een deel van onze maatschappij ben voel ik me niet buitengesloten. Toch volgens de norm van onze maatschappij sta ik erbuiten. Want ik ben 100% thuis en werk niet. Zie eerdere blogs.

Leef ik nu mijn zingeving en passie? Nee, hierin wil ik veel meer dan dat er nu is.

Ik heb laatst een facebook bericht gedeeld met de vraag waarom opleidingen zo duur zijn. Ik wil een NLP train the trainer opleiding volgen en een publicspeaking training. Zodat ik mijn zingeving en passie kan volgen. Hoe ik dit ga verwezenlijken weet ik nog niet. Een lening krijg ik niet met mijn te lage inkomen. Crowdfunding werkt hier niet voor als ik het allemaal zo lees.

Beperkte gedachtes

Denk ik in een beperkte gedachte? Ja dat doe ik want ik zie de mogelijkheden niet. Zijn deze er dan? Vast wel alleen ben ik ze nog niet tegengekomen. Sta ik dan toch buiten de maatschappij? Ik wil er deel van zijn en mogelijkheden zien.

Mijn droom

Terug naar mijn doel en zingeving. Zoals ik al vaker geschreven heb geloof ik dat als eenieder zijn passie volgt en echt doet waar hij/zij van houdt er minder ziekte, minder burn-out is. Ik geloof ook dat er ruimte genoeg is voor iedereen.

Waarom is het dan zo lastig om je passie en missie te volgen? Zitten we teveel in onze (beperkte) gedachte? Is het nou echt zo moeilijk om in oplossingen en mogelijkheden te denken? Mijn droom is dat eenieder gaat doen waar hij/zij van houdt. Is dit een Utopia? Ja. Want we leven in een maatschappij dat dit niet stimuleert. Die niet stimuleert dat je doet waar je van houdt want het credo voor veel mensen is vaak dat “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” of “deze baan geeft zekerheid” maakt dat jou een beperkt mens? Nee totaal niet! Want zolang het je dient zal het niet veranderen.

Ben ik nu een wereldverbeteraar? Misschien wel. Die droom mag ik hebben. Ik gun jou je passie en droom. 

Wat maakt dat ik voor mezelf de oplossing niet vind? Waarom denk ik zo in beperkte gedachtes. Dit doe ik niet bewust? En wil deze strategie/patroon veranderen. Ik wil mogelijkheden zien en beperkte gedachtes loslaten. Of betreft het een hulpvraag?

Hulpvraag

Oeps! Nu voel ik weerstand en komt er een oud patroon boven. Want ik heb mezelf toch ooit geleerd dat ik alles zelf moet kunnen. Ik heb mezelf toch wijsgemaakt dat ik geen hulp nodig heb.

Dat heb ik wel net als jij en jij en jij.

Hoe zet ik mezelf buiten onze maatschappij als ik geen hulpvraag stel. Faal ik dan? Nee is een teken van kracht om hulp te vragen.

Ik wil leren om hulp te vragen want dat laat mij groeien.

Hoe stel ik een hulpvraag in een maatschappij wat verhardt?

Ik schrijf blogs over mijn leven en deel deze met jou. Nu daag ik jou uit om je hulpvraag te stellen als deze er is. Laat je eens verrassen over de antwoorden die komen. Ik geloof namelijk heilig dat er iemand een antwoord of oplossing heeft voor elke vraag die gesteld wordt.

Vragen

  • Heb jij oplossingen of suggesties die een ander kunnen helpen?
  • Deel je deze dan?

 

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl