Mijn blog voor jou

In een bericht kreeg ik de vraag voor wie mijn blogs bedoeld zijn?

Mijn blogs zijn er voor iedereen. Juist ook voor de mensen die geen beperking ervaren. Waarom denk je nu? Ik praat over mijn beperkingen en proces. Hoe helpt dat jou?

Door bewust te zijn hoe zo’n proces werkt bij anderen en bij mij en je bewuster kunt zijn en misschien wel beter inleven in een ander. Waarom is dat nodig.

Maatschappij

In onze maatschappij zijn we steeds meer vervreemd van elkaar. Willen we vaak niet horen, bewust of onbewust hoe het met de ander gaat omdat we bang zijn er iets mee te moeten. Is dat dan ook echt zo. Ja gedeeltelijk wel al is het eens interesse tonen of een gesprek aangaan.
Misschien heb je een collega of een familielid, iemand die je kent die een beperking heeft. Arbeidsongeschikt is of welke andere vorm ook.

Het is een bewustwording van de exclusie die niemand wilt ervaren.

Mijn ervaring

Als ik kijk naar mijn werkomgeving waar ik deel van was, heb ik volledige exclusie ervaren. Hoe dat ging? Mensen begrijpen je situatie niet. Wat ik begrijpelijk vind. Waren vrijwel niet geïnteresseerd, en bij het ontbinden van mijn contract geen kaart of bericht. Dit deed pijn en ik was verdrietig. Het was een werkomgeving waar ik van hield. Waar ik mocht leren en ontwikkelen. En waar ik graag afscheid van had willen nemen. Ik had ook afscheid willen nemen van mijn collega’s. Ze bedanken voor jaren samenwerking.

Bedrijven

Wat kun je als bedrijf doen, als collega, of als buren en of familielid doen? Herkennen en erkennen hoe we deel zijn van een gemeenschap. Deel zijn van de maatschappij waarin het voor beide een uitdaging is om hierin te handelen en mee om te gaan. Is dit een uitdaging? natuurlijk. Er hoeft geen oplossing aangeboden worden. Puur de erkenning is al van grote waarde.

Vragen

  • Welke eerste stap kun jij nemen om iemand in je omgeving ( als je dat al niet doet uiteraard) inclusie te laten ervaren?
  • Voor een bedrijf, hoe doen jullie aan inclusie, zoals de participatiewet beschrijft? En ook buiten deze wet hoe ga je ermee om?
  • Is het mogelijk om met iemand te gaan werken die graag wilt werken al is het maar een uur per week. Of zijn de kosten zo hoog dat het geen rendement geeft?

Ik hoor graag de bevindingen zodat ik weer verder leer en ontwikkel.

Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl