Groei

In mijn waarheid komen we dingen in het leven tegen die ons testen. Dit gebeurt in liefde, vriendschap en mensen die we ontmoeten. Hoe we over onszelf denken en over wat de ander laat zien.

Ik schrijf vanuit mijn wereldbeeld die ik in mijn leven heb ontwikkeld. Misschien herken je het of totaal niet. Beide is oké.

Vanuit de trainingen schaduwverlichting heb ik erg geleerd hoe ik denk en voel en hoe de ander mijn spiegel van mijn innerlijke wereld is. Wat mij raakt in hun is iets wat ik mag aankijken.

Voorbeeld: In mijn training schaduwwerk was een vrouw en zij bleef iedereen knuffelen. Ik werd er zelfs misselijk van zo sterk reageerde ik erop. Was wat zij deed dan zo fout? Nee zeker niet. Wat zij mij liet zien was dat ik iedereen op afstand hield. Dat ik niemand toeliet binnen een straal van een meter om me heen. Dat was confronterend zeg. Wat nog meer confronterend was dat ik erachter kwam dat ik mezelf niet eens toeliet. Ik begon mezelf weer vragen te stellen zoals, is dit wat ik wil en voelt dit goed voor mij.

Mijn innerlijke wereld wilde graag de liefde van mezelf. Wat maakte het dan zo moeilijk. Hoe kwam ik bij mezelf terug. Ik was mezelf al zo lang kwijt en op dat moment viel het kwartje.

Realisatie

Ik ging vragen stellen aan mensen. Hoe voel jij wat goed is? Wat heb je ermee gedaan? Hoe kom je in verbinding? Waar voel je dit?

Wat ik wilde was dat hun spiegel aan mij mijn leeromgeving werd. Ik heb me opengesteld, mijn zachte kwetsbare kant opgezocht. Het meisje in mij gevonden.

Wat had ik mezelf tekort gedaan zeg. Altijd vanuit hardheid geleefd hierbij afstand creëren om mensen niet toe te laten en niet naar mezelf te hoeven en willen kijken.

Dit was het moment om bij elke stap die ik zet, elk gesprek wat ik voer wat me raakt mezelf de vraag te stellen, wat raakt me nu zo. Welk deel wil gezien worden en heeft aandacht nodig. Herkennen en erkennen. Verantwoordelijk zijn voor mijn proces, mijn gevoel en mijn gedrag. Ik heb mijn power teruggenomen en leg mijn belevingswereld niet meer buiten mij.

Ben jij je daar bewust van. Of is de buitenwereld oorzaak is van jouw gevoel.

Valkuil

Ook hierin hebben we een valkuil en ik noem ze testen. Geef het de naam die goed voelt voor jou.

Mijn testen zie ik als cadeautjes. Ook al word ik er soms verdrietig of boos van. Dat is waarmee ik aan de slag mag. Want dan wordt er iets geraakt.

Soms trap ik in mijn eigen valkuil. Leg mijn pijn buiten mezelf neer. En daarmee geef ik mijn power weg. En als dat is gebeurd word ik weer boos op mezelf dat ik er weer ingetrapt ben. Dit komt steeds minder en minder voor. Het benoemen van behoeftes en wat er in mij gebeurt geeft ruimte en lucht. Ik hoor en zie mezelf, ik mag er zijn. Wauw dit is een proces van jaren geweest.

Dankbaarheid is wat ik voel.

Vragen

  • Geef jij jezelf ruimte om te leren?
  • Herken je je valkuil?
  • Hoe ga je daarmee om?

 

 Help mij jou te helpen en stuur je bericht hier.

 

 


2020 © Copyright Arlette Fokker
Lees onze Disclaimer

 

 

Deze site is gemaakt door DeGooischeWebsitebouwer.nl